Haal zomerbloemen in huis

zomerbloemen

Eindelijk! De zomer staat voor de deur. Hoogste tijd om dit fijne seizoen ook echt in huis te halen. In dit blog vertellen we je welke bloemen daar uitermate geschikt voor zijn. En uiteraard kun je deze bloeiers ‘gewoon’ bij Bloemsierkunst Florina in ‘t Zand en Julianadorp halen en/of bestellen.

Zonaanbidders

Zonnebloemen zijn de absolute zonaanbidders. Het woord ‘zon’ zit al letterlijk in de naam verwerkt. De officiele titel is overigens ‘Helianthus’, maar dat klinkt een stuk minder zomers. De warme gele kleur brengt direct een fijne sfeer in huis. Zet ze samen in een grote glazen vaas, zodat ze extra goed opvallen.

Naast de zonnebloem is de roos ook een zomers hot item en verkrijgbaar in diverse kleuren. Rood, wit, geel, roze, oranje… welke kleur past het beste bij jouw interieur? Wanneer je buiten gaat genieten van de zon, zet je ze gewoon op de tuintafel voor die extra zomerse beleving! Maar let wel op; de roos is niet zo’n zonaanbidder als de zonnebloem, dus vermijd de felle zon.

Klassiek zomers

De lelie is een klassieke zomerse kanjer, die zowel in de knop als uit de knop een prachtige verschijning is. De lelie bloeit aan het begin van de zomer en is een mooie sterke bloem die ieder boeket opfleurt.

En wat dacht je van de ‘oldfashioned’ Gerbera? Deze geeft een absolute zomerse sfeer in je woning en tuin. Gerbera’s zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kun je perfect met elkaar combineren. Ze zijn dol op licht, dus dat komt goed uit als de zon lekker schijnt. Tip: zet een aantal losse gerbera’s met verschillende kleuren bij elkaar in glazen vaasjes of flesjes op een mooi groot onderbord.

Als laatste kan de Anjer natuurlijk niet ontbreken in de ‘zomerbloem top 5’. De anjer brengt sinds jaar en dag één en al vrolijkheid met zich mee. Je kunt een mooie volle bos met verschillende kleuren anjers mengen of, net zoals de gerbera’s, in kleine flesjes bij elkaar zetten. Extra leuk: bevestig een ijzerdraadje aan de flesjes en hang ze in de bomen (in de schaduw) buiten in je tuin!

Florina maakt het

Waar wacht je nog op! Haal de zomer in huis met deze (en andere) mooie bloeiers. Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met bloemen? In onze winkels helpen de Florina-toppers je graag verder. Wij geven je tips of maken een mooi boeket/bloemendecoratie voor je op maat.