Haal zomerbloemen in huis

Eindelijk! De zomer staat voor de deur. Hoogste tijd om dit fijne seizoen ook echt in huis te halen. Bloemsierkunst Florina vertelt je welke zomerbloemen daar uitermate geschikt voor zijn. En uiteraard kun je deze bloeiers ‘gewoon’ bij Bloemsierkunst Florina in ’t Zand en Julianadorp halen en/of bestellen.

Welke snijbloemen zijn er in de zomer?

Zonnebloemen zijn de absolute zonaanbidders. Het woord ‘zon’ zit al letterlijk in de naam verwerkt. De officiële titel is overigens ‘Helianthus’, maar dat klinkt een stuk minder zomers. De warme gele kleur brengt direct een fijne sfeer in huis. Zet ze samen in een grote glazen vaas, zodat ze extra goed opvallen.

Naast de zonnebloem is de roos ook een zomers hot item en verkrijgbaar in diverse kleuren. Rood, wit, geel, roze, oranje… welke kleur past het beste bij jouw interieur? Wanneer je buiten gaat genieten van de zon, zet je ze gewoon op de tuintafel voor die extra zomerse beleving! Maar let wel op; de roos is niet zo’n zonaanbidder als de zonnebloem, dus vermijd de felle zon.

Klassiek zomerbloemen

De lelie is een klassieke zomerbloem, die zowel in de knop als uit de knop een prachtige verschijning is. De lelie bloeit aan het begin van de zomer en is een mooie sterke bloem die ieder boeket opfleurt.

En wat dacht je van de ‘oldfashioned’ Gerbera? Deze geeft een absolute zomerse sfeer in je woning en tuin. Gerbera’s zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kun je perfect met elkaar combineren. Ze zijn dol op licht, dus dat komt goed uit als de zon lekker schijnt. Tip: zet een aantal losse gerbera’s met verschillende kleuren bij elkaar in glazen vaasjes of flesjes op een mooi groot onderbord.

Als laatste kan de Anjer natuurlijk niet ontbreken in de ‘zomerbloem top 5’. De anjer brengt sinds jaar en dag één en al vrolijkheid met zich mee. Je kunt een mooie volle bos met verschillende kleuren anjers mengen of, net zoals de gerbera’s, in kleine flesjes bij elkaar zetten. Extra leuk: bevestig een ijzerdraadje aan de flesjes en hang ze in de bomen (in de schaduw) buiten in je tuin!

Florina maakt het

Door aandacht te besteden aan de verzorging van zomerbloemen, ons bloemabonnement, en te leren hoe deze prachtige planten kunnen bijdragen aan een vrolijke sfeer in huis, kun je je huis omtoveren in een zomerse oase. Of je nu een ervaren bloemliefhebber bent of net begint met het verkennen van de wereld van zomerbloemen, we hopen dat we je inspireren om je huis te vullen met de levendige kleuren en geuren van het seizoen.

Waar wacht je nog op? Haal de zomer in huis met deze (en andere) mooie bloeiers. Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met bloemen? In onze winkels helpen de Florina-toppers je graag verder. Wij geven je tips of maken een mooi boeket/bloemendecoratie voor je op maat. 

Contact

Heb je een
vraag?

Kom langs in de winkel of neem contact met ons op! Bel naar 085-4822600 of vul het contactformulier in.