Florina in de media: Hollandstijl

Van bloemen naar een aannemersbedrijf, terug naar bloemen
Hollandsstijl sprak met Corina van Bloemsierkunst Florina.

Hollandsstijl was bij Corina van Bloemsierkunst Florina! Wij waren enorm nieuwsgierig naar hoe zij in de bloemenwereld terecht is gekomen en waar ze haar inspiratie vandaan haalt!

Corina hoe zou jij jezelf omschrijven?
Als een harde werker, creatief en een vechter voor waar ik in geloof.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met de bloemen?
Hahah (hard nadenkend)….ja van kinds af aan al. M’n ouders hadden een bollenbedrijf en dat ging natuurlijk om de bollen, maar dan moesten we ‘ziek’ zoeken en dat betekent dat we de bloemen met een afwijking eruit moesten halen. Dan liep ik achter m’n vader aan en de bloemen die anders waren en normaal weg werden gegooid, pakte ik en verkocht ik weer langs de weg. Duitsers vonden dat geweldig!

Dat is hoe ik ben begonnen en toen was ik 8. Mijn broer had eens een partij lelies gekocht, maar er zat een draai in het blad dus die werden afgekeurd, die hele partij nam ik dan mee en verkocht ik op de markt. Nou weet ik niet of de liefde voor het vak of de ondernemersgeest daar is ontstaan maar dat zijn m’n eerste herinneringen.

Ik weet nog wel dat met het slagen van m’n mavo ik een bosje bloemen kreeg van mijn lerares Tante Ag, dat deed me zoveel! Dit was m’n eerste echte gekregen bosje bloemen. Dat zal ik nooit meer vergeten, bloemen zijn emotie, je brengt een gevoel.

Hoe lang heb je deze zaak nu?
Vanaf 26 januari 2011.

En wat deed je daarvoor ?
Sinds November 2007 had ik een bloemenkraam hier in het dorp, en toen verkocht ik al vanuit huis. Ik kan zeggen dat ik nu eindelijk m’n eigen pad kies, ik heb hiervoor door omstandigheden vaak zijwegen moeten nemen.

Ik heb mijn aannemerspapieren gehaald voor een bouwbedrijf omdat dat nodig was. Dit deed ik dan tussen de bedrijven door en heb zes jaar lang zitten leren in de avonduren. Dit alles buiten het werk en de verzorging van mijn kinderen en de huishouding om. Ach, het leven is één groot feest maar je moet zelf de slingers ophangen.

Wat zou je nog voor de komende tien jaar met je bedrijf willen bereiken?
De zaak nog meer laten bloeien en een constante kwaliteit blijven leveren, mensen ontroeren, blij maken daar word ik ook blij van. En de liefde en passie voor bloemen over blijven brengen.

Wat is jouw echte favoriete bloem?
Dat zijn er zoveel, maar ik ben nog altijd helemaal weg van de pioenroos…. prachtige vorm en kleur en er gebeurt iets in die knop tot het moment dat ie opengaat en dan is er een enorme geurexplosie. De eerste pioenroos weer in het seizoen die MOET ik hebben. Maakt me niet uit wat het kost.

Met wat voor gevoel maak jij een rouwstuk?
Niet perse rouw, elk stuk wat ik mag maken wil ik graag weten waar het boeket voor bedoelt is, voor wie….of welk moment het voor bedoelt is. Van iemand die overlijd bijvoorbeeld, wil ik weten wat voor persoonlijkheid die persoon had want daar pas je je bloemen op aan.

Bij iemand met een uitgesproken persoonlijkheid werk je met andere kleuren, dan iemand die wat ingetogen was. Als het voor hunzelf is, zie ik het vaak al als ze aan komen lopen.

Maar als ze hier hun verhaal komen vertellen dan raakt me dat. Ik ben wel is bij mensen geweest en die man was zo gek van z’n tuin, dat ik naar die tuin gegaan ben en elementen daaruit heb gebruikt in het bloemstuk. Dat is natuurlijk fantastisch.

Bedien je ook de zakelijke markt?
Jazeker, niks is te gek we staan overal open voor, we brengen en halen de bloemstukken. We hebben abonnementen voor grote stukken, kleine creaties, we denken eigenlijk op alle vlakken mee met onze zakelijke relaties en met al onze kennis en ervaring wat we in alle jaren hebben opgedaan. Daar hebben de bedrijven veel profijt van, en is met een belletje geregeld.

Waarom bij jou bloemen halen?
Oeh vind ik een lastige, persoonlijke benadering…enthousiast team goeie kwaliteit ze maken graag een op maat gemaakte creatie ter plekke waar de klant bij staat.

Auteur: M. Stienstra
Contact

Heb je een
vraag?

Kom langs in de winkel of neem contact met ons op! Bel naar 085-4822600 of vul het contactformulier in.